Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig for meg å få lån for å få råd til å operere puppene mine?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg er en jente på 20 år, har har i mange år slitt veldig med selvbilde mitt på grunn av puppene mine. Jeg har ekstremt små pupper å bruker nesten den minste bh-størrelsen. Jeg er stort sett fornøyd med kroppen min ellers, men er veldig missfornøyd med puppene mine. Jeg har lenge vist at jeg skal ta silikon å de aller fleste rundt meg støtter valget mitt å forstår at dette er noe jeg trenger for å føle meg bedre. Jeg sliter ofte med å finne klær som sitter fint å føler meg ekstremt lite feminin. Jeg er 168 høy å veier 60 kilo, så jeg er naturlig tynn, å jeg vet at det sannsynligvis er mye av grunnen til at jeg har så små bryster. Jeg har for tiden ingen fast jobb å går 1. året på sykepleien. Det jeg lurer på er om det er mulig å få penger i form av lån eller noe slikt sånn at jeg kan få tatt denne operasjonen så fort som mulig. Det er helt forferdelig for meg hvis jeg må vente 4-5 år før jeg har råd til å operere meg. Håper dere har ett bra svar til meg :) Mvh Jente, 20 år.

Besvart 22.02.2019 15:31
 

Svar
Hei jente 20 år

Så bra at du er fornøyd med kroppen din, men jeg synes det er trist at du har så mange tanker om at puppene dine er for små. Da forstår jeg at du kjenner at det påvirker selvbildet ditt.

Det er et veldig fokus på kropp og utseende i dagens samfunn, og mange opplever et stort kroppspress som påvirker selvbildet. I tillegg er det veldig mye reklame og tilbud om kosmetisk kirurgi som løsning på slike utfordringer. Derfor forstår jeg at du tenker at en operasjon er noe du ønsker. Men det er, som du sier, en kostbar affære. 

Om du får lån eller ikke, avhenger nok av din mulighet til å betale tilbake og noen ganger ønsker låneinstitusjoner sikkerhet. Derfor må du nok høre med banken om du har en mulighet for å få lån i den situasjonen du er i nå. 

Ellers vil jeg anbefale deg å forsøke å unngå å bruke så mye tanker på at det er noe galt med puppene dine, det gjør deg bare trist og misfornøyd. Forsøk heller å fokusere på det du er fornøyd med.

Snakk med personalet på spesialbutikker for dameundertøy og få hjelp til å finne riktig BH. Det finnes gode hjelpemidler og BHer som en kan få kjøpt, uansett størrelsen på puppene. 

Ellers vil jeg anbefale deg å snakke med noen om hvordan du har det og dine tanker om dine pupper. Sjekk ut om det finnes helsetjeneste for studenter på ditt studiested og benytt deg at dette tilbudet. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse