Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg alene, trist, deprimert og sint og jeg sliter sosialt

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg går i 7. Klasse og går ikke på noen sport, men blir tvunget til å gå korps selv om jeg hater det. Jeg har ingen nære venner, alle vennene mine møtte jeg ved å spille fortnite med dem før, men vi har sluttet å spille det. Jeg føler meg veldig alene å jeg føler meg bare trist,deprimert og sint. Jeg er en stor geek men jeg kjenner ingen andre som liker de samme tingene som meg. Jeg sliter sosialt og føler jeg ikke passer inn. De få gangene jeg er med andre føler jeg meg utrygg. Jeg har ikke sagt dette til foreldrene mine de vil nok bare si jeg overreagerer.

Besvart 08.03.2019 19:01
 

Svar
Hei!

Så dumt at du føler deg utenfor og og at du ikke passer inn. Du strever med å føle deg trygg sammen med andre i tillegg til at du driver med ting som ingen andre liker. 

Du kjenner også på mange følelser som er vanskelige for deg. Det er ikke helt unormalt for ungdom å kjenne på mange sterke følelser i puberteten. Det kan ha med den store produksjonen av hormoner som skjer i denne tiden. Mange ungdommer kjenner også på nye følelser som kan være både skremmende og skummelt. 

Hvis det er vanskelig å håndtere følelser kan det være godt å snakke med noen om det. Det er nok mange ungdommer som tenker likt som deg; at det å snakke med foreldre om slike ting kan være både vanskelig og ubehagelig. Jeg tror at de aller fleste foreldre vil gjøre det beste de kan for barna sine og vil lytte til dem og hjelpe dem hvis de har det vanskelig. Men mange ungdommer vil ikke bekymre foreldrene sine med at de har det vondt.

Mange ungdommer snakker med helsesykepleier om vanskelige ting som for eksempel følelser og tanker. Helsesykepleier har erfaring med å snakke med ungdom som opplever ulike typer utfordringer. Du kan også snakke med helsesykepleier om det at du sliter sosialt. Ved å sette ord på det til helsesykepleier kan det oppleves lettere, eller du kan få øvelser som gjør at du takler sosiale situasjoner bedre. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse