Hopp til hovedinnholdet

Jentet 15! Livet mitt funker ikke og det blir verre og verre for hver dag.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg skriver ofte til ung.no når jeg trenger råd, og dere hjelper alltid. Men nå har jeg et litt større problem. Jeg får flere og flere jo lenger jeg går på ungdomsskolen. Det har liksom ødelagt meg. Først, var jeg deprimert hver dag, så opplevde jeg nettmobbing akkurat ett år siden, og jeg går opp i vekt, vennene mine forandrer seg til noen jeg ikke liker, og ingenting i livet mitt funker. Søsteren min har flytta ut, og jeg kommer alltid i krangler med mamma og kjæresten hennes (selvom han er som en far for meg), jeg går nedover i karakterer pga jeg greier ikke konsentrere meg, og bare INGENTING FUNKER! Livet mitt har forandra seg helt på 1 og et halvt år liksom! Vet dette ikke er et spm, men bare måtte få skrevet det, og at noen leser det. Jeg føler ikke livet mitt funker, og det blir verre og verre hver jævla dag. Jeg gråter meg til søvne hver natt, har mareritt, og orker ikke stå opp om morgenen fordi jeg vet det ikke har en mening. Vil ikke snakke med noen pga konsekvensene.

SVAR

Besvart 23.03.2019 10:59:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Kort om selvtillit og selvfølelse

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle