Hopp til hovedinnholdet

Har dårlig selvtillit og føler meg alene

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg sliter veldig med dårlig selvtillitt og selvfølelse. Jeg føler meg ikke attraktiv nok også er jeg sjenert i tillegg og har vanskelig å få venner. Jeg synes dette er et veldig vanskelig tema for meg og har derfor klart å snakke til en venninne med dette. problemet er bare at hu bor ikke nærme nok til at vi kan møtes ofte så jeg må nøye med med de "andre vennene" mine. Her har jeg lowkey prøvd å skyve det til å bli ett samtale emne, men føler jeg ikke får noe respons på at de vil snakke om det eller bryr seg, noe jeg blir veldig skuffa over i og med at det er min beste venninne. Jeg har også vanskelig å finne meg nye venner, går vg1 nå og mangler liksom den gjengen jeg hadde på ungdomsskolen da vi var flere. Vi ble splittet og har så og si null kontak med de nå. Siden det er russtid nå og alle begynner å planlegge vår kommende russetid om 2 år, føler jeg meg veldig alene. Det er en stor greie her jeg bor og derfor føler jeg meg veldig alene.... takk for svar på forhånd<3

Besvart 15.05.2019 23:25
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Dette var leit å høre! Jeg skjønte ikke helt om det var noe konkret du lurte på, men jeg skal prøve å hjelpe deg litt på veien. Det er helt normalt å kjenne på disse følelsene. 1. klasse på vgs kan være både vanskelig og ensomt. Det er mye nytt og når man er litt sjenert kan det være vanskelig å komme inn i et nytt miljø og en ny gjeng. Det er likevel kjempebra at du har flere venner.  Jeg tenker at det kan være fint om du konkret tar opp hvordan du har det. Dette er noe dere virkelig behøver å snakke om. Ikke gi de muligheten til å unngå samtaleemnet når dette er så viktig for deg. På denne måten vil de også innse at de kanskje kan inkludere deg mer - og spesielt når det kommer til russetiden. 

Det er kjempefint at du har en god venninne du kan snakke med. Selv om hun bor et stykke unna vil hun jo fortsatt kunne være en god hjelp og støtte. Kanskje hun også kan støtte deg når det kommer til å snakke med de andre vennene dine, og oppmuntre deg til å være mer åpen rundt selvtillit og ensomhet. Husk: du behøver ikke å ha mange venner for å ikke føle deg ensom. Noen ganger handler det bare om å ha ett par gode venner som du føler deg komfortabel med. Ikke gi opp med å finne dine folk. Noen ganger tar det rett og slett litt tid før vi finner ekte venner. Det er helt normalt. 

Det kan også være en idé å gjenoppta kontakten med noen av vennene dine fra ungdomsskolen. De vil nok bare sette pris på at du tar initiativ:) Jeg skjønner at det kan være skummelt, men forhåpentligvis vil det ikke være for ukomfortabelt i og med at dere var gode venner for ikke så lenge siden:)

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse