Hopp til hovedinnholdet

Vil så gjerne at folk skal like meg, men blir sliten

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg opplever å ha store humørsvingninger og av og til blir jeg veldig lei meg og begynner og gråte, fordi jeg ikke føler meg bra. Jeg er veldig aktiv i et politisk ungdomsparti, men kommer fra distriktet, så når jeg reiser på skoleringer osv må jeg ofte bli kjent med mange fordi jeg kankje er den eneste som er fra min plass. Jeg er en veldig utadvendt og snill jente som får seg veldig fort venner, men likevel får jeg ofte tanker om at ingen bryr seg virkelig om meg osv. Og spessielt i sosiale sammenhenger der jeg ønsker og bli godt likt. Jeg føler på en måte at jeg trengeer noen som gir meg en klem og gir meg fine ord at jeg betyr noe osv, men jeg tørr ikke si ifra fordi jeg føler man ikke skal syte, være lei seg med mindre man faktisk har en lidelse. Jeg sliter også veldig med å være meg selv, og det har jeg slitt med helt siden barneskolen, jeg vil så fryktelig at folk skal like meg.Jeg tror at det at jeg ble mobbet på barneskolen har noe med dette og gjøre.

Besvart 11.06.2019 21:34
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det er helt normalt å ville at folk skal like deg. De fleste ønsker jo å gi et godt inntrykk og bli likt av andre. Her tenker jeg at du kan øve deg på å ikke bry deg så mye om hva andre folk mener. Det virker som at du blir utrolig sliten av å alltid være "på" og få folk til å like deg. Det er ikke noe galt i å prioritere seg selv og kanskje ta litt avstand fra folk som tapper deg for energi. Husk: alle må ikke like deg. Det viktigste er at du har det bra med deg selv. 

Prøv å fokusere på ting som gir deg energi. Kanskje det er å tilbringe mer tid for deg selv? Eller kanskje du vil fokusere på et par gode venner? Jeg skjønner at du må bli kjent med folk når du er den eneste fra ditt distrikt, men det betyr ikke at du må slite deg helt ut. Kanskje det holder å bare bli kjent med et par mennesker? 

Det er absolutt ikke syting å fortelle venner at du trenger noen som passer litt ekstra på deg. Du har lov til å være sliten og trist uten å ha en lidelse! Vi sliter alle med forskjellige ting og du har lov til å fortelle folk om det som plager deg. De fleste vil nok bare sette pris på at du tør å være åpen!

Husk: prioriter deg selv. Alle må ikke like deg. Her gjelder det å finne en balanse. Det er selvfølgelig flott at du får deg så lett venner og er snill mot dem, men du skal også ha det bra med deg selv. Du må ikke skjule hvem du er bare for at alle skal like deg. 

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse