Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil prøve meg som skuespiller, men trenger å bli tryggere på scenen.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg går på videregående skole og driver sprangridning ved siden av. I det siste har jeg syntes skuespiller rollen ser veldig spennende og interessevern ut, samtidig som det ser ut til at det gir gode erfaringer. Jeg har lest rundt om kring på nettet at skuespillere MÅ like å stå foran publikum. Det høres nesten ut som om mennesker som ikke er så trygge på å stå foran et publikum ikke har noen sjanse for å bli skuespillere, og at det heller ikke vil hjelpe å styrke selvtillit deres slik at de kan prøve seg! Jeg mener det er mange som har et stort talent for å bli skuespillere men får ikke sjansen fordi det settes så store krav til å være selvsikker foran et publikum. Jeg syntes de skal får en sjans og heller få hjelp til å styrke selvtilliten slik at de også kan prøve seg, for de kan nok være like gode eller for den saks skyld bedre! Er det slik at man må føre komfortabel foran publikum naturlig? Jeg har veldig lyst til å prøve meg som skuespiller, og jeg er en av de menneskene som ikke er så stødig/sikker foran et publikum. Mye av årsaken til dette tror jeg er at jeg har et stort problem med at jeg rødmer VELDIG lett dersom jeg får oppmerksomheten eller blir stresset, noe som gir meg dårlig selvtillit med å stå foran andre mennesker fordi jeg vet veldig godt selv at jeg blir VELDIG rød i ansiktet og på brystet, og blir redd for kommentarer og latter. Når jeg har fremføringer på skolen føler jeg at dersom jeg ikke hadde rødmet så veldig hadde fremføringene min vært enda bedre (leger på rundt 4-5 nå, men dersom jeg hadde blitt tryggere kunne sikkert noen karakterer vært høyere). Så klart noen ganger vil det jo komme an på tryggheten til temaet jeg fremfører om. Jeg mener selv jeg kan ha et potensial som skuespiller (dersom jeg får hjelp med de nevnte problemene og mer erfaring). Jeg føler jeg har en godt evne til å tolke og sette meg inn i andre karakterer. Jeg har veldig lyst å prøve å se om jeg kan gjøre det godt innen skuespill, men vil gjerne få hjelp råd med problemene jeg har med selvtillit. Syntes det morsomste og et sted jeg ville hatt best talent/ evner innen, er som film/tv skuespiller, med så klart om man må gjennom teater og prøve dette ført vil det ikke gjøre noe! Et problem til er også å kunne kombinere skole, hest og skuespill, slik at det blir overkommelig i hverdagen... Jeg hadde blitt veldig glad for råd og tanker rundt dette ! ?

SVAR

Besvart 11.03.2013 16:59:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Viktig med komplimenter?

Det er flott å høre når noen synes positivt om oss, og det er bra for selvtilliten! Men har det noe å si hvem komplimentene kommer fra? Og når blir komplimenter til smisk?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

 

Les mer
attach_file

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

 

Les mer
account_circle