Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal ha mitt første samleie, har du noen tips?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, I løpet av den neste uke kommer jeg antageligvis til og miste jomfrudommen min, i og med at jeg skal møte en gutt jeg er svært nær men ikke har sett på en stund. Jeg er 18 år og har aldri hatt sex før, ikke fordi jeg ikke har følt meg klar, men mer fordi det ikke har vært noen jeg har hatt lyst å gjøre det med. Jeg er dermed veldig klar for hva som skal skje, problemet er bare at jeg er så sykt usikker. Ikke kun når det kommer til sex, men på alle områder hvor jeg må utlevere meg selv. Gutten har tidligere vært i fast forhold, så jeg er sikker på han har gjort det før. Han er en veldig bra fyr, og jeg vet han vil være forståelsesfull. Jeg kjenner bare meg selv så godt at jeg vet jeg vil finne det vanskelig og utrykke usikkerhetene mine. Jeg er ikke bekymret for at det skal gjøre vondt, men kun for å dumme meg ut eller ikke være god nok. Noen tips som kan gjøre at jeg føler meg mer avslappet og forberedt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du spør om tips.

Før dere har samleie må dere bli godt kjent med hverandre og trygge på hvordan dere blir kåte og hvordan dere oppnår orgasme begge to. Husk at det er lettere for jenter/kvinner å oppnå orgasme for hånd eller munn enn med penis inn og ut av skjeden.

Dere har kanskje allerede prøvd å stimulere hverandres kjønnsorganer med hender og munn? Fikk dere begge utløsning/ orgasme? Har dere gjort dette viktige grunnarbeidet og er det derfor du nå vil debutere?

Når du og gutten din møtes er likeverd og rettferdighet gyldne regler i senga! Begge bør få orgasme og gode råd om hvordan gjøre dette kan du lese mer om i fagartikkelen nedenfor.

Dere må vente med samleiet hvis du ikke blir kåt og våt nok. Penis skal ikke inn i skjeden hvis skjeden ikke er våt (lubrikasjon). Husk å bruke tid med kyssing, kjærtegn, fingring og slikking.

Et samleie skal ikke være vondt da må dere prøve en annen gang fordi vått må det være. Jo mer du slapper av, jo letter blir det å bli kåt og våt.

Hvis du har en favorittlåt som gjør deg avslappet kan du kanskje ha den på som bakgrunnsmusikk når dere kysser og berører hverandre? Fortell han hva som føles godt. Vis han hvordan han kan berøre deg på en god måte. Fortell deg selv at du er god nok! Du er unik, og som alle andre skal du bli respektert for akkurat den du er!

Dere skal respekterer hverandres grenser. Hvis du ombestemmer deg skal han med en gang respektere det. Hvis ikke han tar et NEI for et nei blir noe som i starten var et hyggelig samleie brått til en voldtekt. Det er ikke lov til å tvinge andre i følge norske lover.

Lykke til!

Hilsen lærern og sexologen i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuelle rettigheter

Du har rett på et godt seksualliv

Visste du at menneskerettighetene også gir deg seksuelle rettigheter?

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex