Hopp til hovedinnholdet

Hvite, kviselignende prikker på penishodet

 

Spørsmål
Hei:D
Jeg er en gutt på 18 år som lurer på en ting. Jeg har fått en del hvite prikker, ligner kviser, men er usikker. De har kommet på undersiden av penishodet, hva kan dette være? kan det være kviser eller vorter? eller kan det være noe annet? det ser ikke ut som vorter eller... se ligner kviser, men de er ikke røde... kan dette være smittsomt?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Prikker på penis kan skyldes mange ting.

Ut fra beskrivelsen høres dette mest ut som talgkjertler. Dette er helt normalt å ha i huden, og mange gutter opplever at disse kommer til overflaten på penis. Ofte kommer det gul/hvit talg ut av disse om man klemmer på dem. Det er lurt å ikke klemme, da kan de bli infiserte. Talgkjertler fjernes ikke. De er ikke en sykdom, og det er derfor heller ikke smittsomt.

Prikker på penis kan også skyldes andre ting. Mange gutter opplever spicula glandis, knappenålsstore prikker som ofte legger seg som en krans rundt penishodet. Spicula glandis er heller ikke en sykdom, og fjernes ikke.

Kjønnsvorter gir også prikker/klumper. Disse beskrives ofte som blomkållignende utvekster. De oppstår typisk på forhuden, eller på skaftet av penis, men kan også finnes ved rumpehullet. De kan være svært må, eller bli ganske store, i sjeldne tilfeller. Kjønnsvorter smitter seksuelt, og viruset som gir vorter kan ikke behandles. Utbruddene kan begrenses ved hjelp av legemiddel som du får resept for hos legen.

Hvis du vil være sikker på hva du har kan du oppsøke fastlege eller helsestasjon.

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS er, som med ung.no, anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om funksjonshemning?

Hva er TT-tjenesten?