Hopp til hovedinnholdet

Har dårlig selvtillit og tenker det påvirker sex også

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Dette har på en måte litt med sex å samliv om men, har dårlig selvtillit og er redd for at når jeg har sex om jeg Gjør noe feil (har aldri hatt det før) og om det er vanlig at jenter barberer skrittet, tenk om han jeg skal ligge med en gang synes det er ekkelt med hår på skrittet, synes jeg er for feit (veier 55 kg) eller at jeg åverdriver eller at jeg er for nervøs. Har aldri hatt kjæreste å er redd for at det er noe med meg. Og jeg er veldig skjenet i timene fordi jeg er redd for å si feil. Er det noen måte og bli tøffere på ?? Et tilleggsspørsmål hvor lankt inn skal en tanpong

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det å ha sex å dele kroppen sin så intimt med et annet menneske, er jo noe som krever at man også er litt trygg på seg selv. Denne tryggheten vil komme mer og mer og du kan også selv gjør noe for å bli mer trygg.  -Fokuser på at du er bra akkurat som du er.  Prøv å ikke sammenligne deg og måle deg mot andre hele tiden og prøv å ha litt tålmodighet med deg selv.  Vær nysgjerrig på hvem du er, og finn ut av egen kropp; hva du liker og ikke liker og hva som føles riktig for deg.  Tenkt også gjennom når du syns det er OK å ha sex, og hvem det skal være med (kjæreste, venn, en du flørter) og i hvilken sammenheng (hjemme når dere har kjent hverandre en stund, på fest, full eller edru o.s.v.)

Du har ikke hatt kjæreste enda, men det vil du helt sikkert få etterhvert.  For å få kjæreste, er jo det å øve på å flørte og å være hyggelig mot de du liker, det viktigste. Når du får kjæreste, er det jo bare å bruke tiden og bli trygg på hverandre skritt for skritt.  -Da vil du føle deg trygg og klar også når det kommer til å ha sex.  -Det er ditt valg om du barberer deg i underlivet eller ei.  En gutt som liker deg som kjæreste, vil nok like ditt valg. -Og også like deg som du er ellers.  Vekten din høres jo helt fin ut.  -Igjen: Lurt å minne deg selv om at du er bra akkurat som du er!

Du skriver at du er redd for å si noe i timene.  -Det er mulig å jobbe med å bli modigere der også.  -Det handler om litt av det samme: Å si til seg selv: "Jeg har noe å se, jeg kan svaret"  og å bestemme seg for å prøve SELVOM det er litt skummelt.  -Og så huske på å rose seg selv med "bra gjort" når du har turt.  -Det å øve på det man syns er litt vanskelig, er viktig.  -Det er lurt å sette seg noen oppnåelige mål, som for eksempel å rekke opp hånda EN gang i hver time.  -Da kan man gradvis utvide, og samtidig bygge opp selvfølelsen i forhold til å våge mer.  -Og få gradvis mer opplevelse av mestring.  -Prat gjerne litt med lærer om dette, så du kan ha læreren som støttespiller.  -Og kanskje med en venn som kan "heie" litt på deg.  -Men husk at du er din egen beste venn og det er viktig å "heie" på seg selv.  

En tampong skal dyttes så langt inn du greier å få den.  Når du har fått den langt nok inn, vil du slippe å kjenne at den ligger der.  

Se også artikler under

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Framføring i klasserom (colourbox.com)

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex