Hopp til hovedinnholdet

Hadde samleiet for ca to måneder siden og kondomet datt av. Tok angrepille, men føler meg kvalm og har lagt på meg. Lurer på om jeg burde ta en angrepille nå. Hilsen jente 15 år

 

Spørsmål
Hei :) Jeg hadde samleie på en lørdag for litt over to måneder siden, og det som skjedde var at kondomet datt av. Vi avbrøt samleiet, og jeg tok en angrepille på mandag. I bruksanvisningen for angrepilla stod det at jeg burde ta en graviditetstest 3-4 uker etter at den var tatt. I ettertid har jeg hatt mensen, så jeg lot være. Jeg hadde en periode jeg var veldig kvalm for kanskje en måneds tid siden, og jeg føler at jeg har lagt på meg (det kan hende dette bare er noe jeg innbiller meg med tanke på situasjonen), så jeg lurer på om jeg burde ta en angrepille på tross av at jeg har fått mensen i etterkant? Mhv. jente 15 :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du trenger nok ikke ta flere angrepiller nå. Det var lurt av deg å ta angrepillen når kondomet datt av.
Siden du lurer litt på hvorfor du er kvalm og føler at du har lagt på seg, tenker jeg det kan være en ide å ta en graviditetstest for å utelukke graviditet. Denne får du tatt gratis hos helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om dine forbrukerrettigheter?

Hva er aldersgrensen for gjeld eller lån?