Hopp til hovedinnholdet

Har vært deprimert i flere år og depresjonen går utover sexlysten. Er livredd for å komme nær noen.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er ganske frustrert nå!
Når man er rundt 13 år bytter man skole, kommer inn i et nytt miljø, møter nye folk(hosthost... Nye gutter), og blir mer bevisst på seg selv og sin egen seksualitet. Det er jo ikke bare skolemiljø som forandres i denne alderen, kroppen forandrer seg jo også ganske radikalt. Litt sånn seksuell oppvåkning, kan man si?
Vel.. Da jeg var 13 år kom depresjonene tilbake igjen, og depresjonene drepte all lyst, så jeg har ikke peiling på mine "mekanismer", når det komemr til det seksuelle.
Depresjonene vil ikke slippe taket, og nå har jeg hatt depresjon i varierende styrke i tre år! Når jeg tar på meg selv og prøver å utforske får jeg det bare ikke til. Jeg blir for selvbevisst, tror jeg. Selvtilliten er jo ikke så voldsomt bra heller, og det hjelper ikke på denne evigvarende depresjonen. Lysten er heftig svekka.
Jeg er 16 år og har aldri følt at et har vært noe godt å stimulere noe som helst der nede. Jeg føler meg mislykka.
Skam - det er det jeg føler. "Det er noe galt med meg", runger det i hodet mitt.
Nå har jeg fått kjæreste, og jeg veit jo at det da forventes diverse ting. Sex, f.eks. Og det skrives så mye om at man må vite sine egne mekanismer, og at det er så viktig for at sex skal bli bra. Hva gjør jeg nå da?!
Jeg er i tillegg livredd for å komme nær noen. Ikke nødvendigvis fysisk, men psykisk. Det å stole på noen er vanvittig vanskelig for meg, det grunnnet opplevelser jeg gjerne skulle vært foruten. Og nå har jeg blitt en slik person som ikke tør komme nær noen i frykt for å såre og for å bli såra.
Hm.. Føler at dette går helt feil vei.
Ja, jeg lar det bli med dette :)

J16

SVAR

Besvart 08.10.2008 16:57:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
account_circle