Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min har ikke hatt mensen på sikkert 2 måneder, men hun sier selv at det sikkert er forstyrrelser eller noe pga p-pillene...

 

Spørsmål
Hei.

Jeg og kjæresten min hadde "sex" for 1-2 måneder siden.
Kjæresten min hadde sluttet på p-pillene sine for en liten stund siden, pga hun ikke tålte dem. Vi brukte ikke kondom, men jeg kom ikke inni henne.
Hun har ikke hatt mensen på sikkert 2 måneder, men hun sier selv at det sikkert er forstyrrelser eller noe pga p-pillene. Hun sier selv at hun har gått litt opp i vekt, men tror ikke at hun er gravid. Jeg er alikevell litt bekymret. Hva kan jeg gjøre? Graviditets test?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Jeg tenker at det beste dere kan gjøre er å ta en graviditetstest. Da finner dere ut en gang for alle hvorvidt kjæresten din er gravid eller ikke. Det er dumt å gå rundt å bekymre seg for dette, da det er så lett å finne ut av.
Siden du ikke hadde utløsning under samleiet, er muligheten for at kjæresten din er gravid liten. Det kan komme litt blank væske før selve utløsningen. Det er det som kalles precum. Det er et slags glidemiddel for sæd, og kommer vanligvis før sædutløsningen.
Denne væsken kan inneholde sædceller. Dersom det er sædceller i denne kan man bli gravid av den. Faren for graviditet er som sagt ikke så veldig stor, men den er tilstede. Så avbrutt samleie er en usikker form for prevensjon og man blir før eller siden gravid dersom man praktiserer dette over tid.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Kva veit du om sol og solarium?

Det finnast ulike typar UV-stråler. Kva for ein er det som gjer oss solbrende?