Hopp til hovedinnholdet

Seksuell lavalder, prevensjon

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei (: Jeg har en kjæreste på 19 år, vi har hatt sex veldig mange ganger, men jeg lurer på om dette faktisk kan få konsekvenser for hans del. (Jeg vet at jeg er 16, og at det er den sexuelle lavalder.) Da mener jeg ikke konsekvensene av å ha sex; at man kan bli gravid og sånt, men om det er helt lov? Og hva er isåfall det verste som kan skje? Vi ble sammen da jeg var 15 og han 18, vi hadde ikke sex på den tiden, men etter at jeg flyttet nærmere han på grunn av videregående, så har hatt det en del. Jeg går p-piller og det funker veldig fint. Vi bruker ikke kondom fordi jeg går som sagt på pillene og vi har ingen andre partnere.. men er det lurere å bruke kondom på tross av at jeg går på piller og at vi ikke har andre partnere på si? Selv om jeg er tre år yngre så er forholdet veldig seriøst. Vi snakker mange ganger om fremtiden vår sammen og sånt. Selv om det er en viss aldersforskjell klaffer vi utrolig godt. Det at han kan gjøre andre ting enn meg har aldri vært noe problem.

SVAR

Besvart 05.01.2017 09:21:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

 

Les mer
attach_file

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

 

Les mer
account_circle