Hopp til hovedinnholdet

Du forteller at du har hatt kjæreste i en måned, og at du har vært nære på å ha sex med han, men at du sa nei. Du vet ikke hva du skal gjøre, da du stoler på han og vil at han skal være den første for deg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg fikk kjæreste for en måned siden, vi har ikke kjent hverandre så lenge, men jeg føler at vi kommer til å være sammen lenge. Han har fingret meg, og vi har ligget nakne sammen. Vi var nære å ha sex, men jeg sa nei. Har på en måte veldig lyst, men på en annen måte er jeg redd for at vi kommer til å slå opp en dag, og at jeg da kommer til å angre. Føler jeg kan stole på han, og har lyst til at første gangen min skal være med han. Vet ikke hva jeg skal gjøre..? hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! Så flott at du bruker ung.no!

Du er kjempetøff som klarer å sette grenser for hva du vil at andre skal gjøre med deg. Det står det respekt av!

Det er noen ting man burde være klar over for å kunne ha god sex med en annen person.

Man må kjenne - og være trygg på kroppen sin. Onani eller fingring er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt.

Kroppen burde være utviklet, og det er også viktig at man føler seg moden og klar for det.

Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Føler du deg trygg på deg selv? Føler du deg klar? Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er du som bestemmer over din egen kropp.

Det er veldig viktig at den du skal ha sex sammen med har lyst og er klar for det. Sex skal være positivt for dere begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.

I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres intime soner. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig.

Masse lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex