Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om avføring og analsex

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Gutt på 18 vil ha anal sex med bæsj. må han prøve å bæsje før vi kan ha anal sex eller er det bare å begynne å fingre. si om han ikke ha vert på do på si 8 timer vil eg kjenne bæsj da siden han ikke ha vert på do på 8 timer. Eller vil eg ikke kjenne avføring før han kjenne selv at han må på do. om han må på do og så holder seg til han ikke kjenner mer at han da må på do. mer vil det gjøre vondt for han da. eller må vi bare prøve å se hva han kjenner. eg bruker selvsagt kondom da. og hvor lenge e det at avføringen kommer frem etter man ha vert på do. trenger svar på dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18 år.
Takk for at du skrev hit til ung.no
Hvis partneren/kjæresten vil det samme som deg, kan dere ha seksualitet med avføring involvert. Husk at det er viktig med frivillighet og at begge er på omtrent samme alder. 
Problemet kan være at det ikke er så lett å "time" seksualiteten med at han skal få avføring. Vanligvis har man avføring en gang per døgn. Hvis han har regelmessig avføring, kan dere ha seksualitet rett før det vanlige tidspunktet for hans toalettvaner. Da vil stimuleringen i endetarmen sannsynligvis medføre at tarmen trekker seg sammen, slik at avføringen føres ned i den ytre delen av tarmen. Den ytre delen er vanligvis tom, eller det kan være rester av avføring der. 
Om du vil kjenne avføringen kan jeg ikke svare på. 
Det kan bli vondt hvis han har mye avføring og at penisen din samtidig er i endetarmen. Man å hele tiden snakke med hverandre om hva som føles godt og hva som ikke føles godt. God kommunikasjon er viktig.
Det er viktig å bruke god tid på å utvide endetarmsåpningen før man prøver. Man må også fokusere på å være avslappet. Før man begynner å føre noe inn, er det fint å stimulere endetarmsåpningen og området rundt. Noen liker forsiktig massering med finger, først utenpå og så inn i endetarmen. Glidemiddel er viktig. Det er ikke noe naturlig fuktighet i endetarmen og glidemiddel beskytter mot rifter og sår i den tynne slimhinnen inne i endetarmen.
Bruk tid på å føre penis inn. Den som får noe inn bestemmer tempoet og hvor hardt eller mykt det skal skje. Snakk med hverandre. For noen oppleves det som mere behagelig å ligge på magen og ha en pute under magen, litt under navlen, mens andre ligger på rygg.
Den som skal ha noe inn i endetarmen må ha lyst til det og tenne på å ha analsex. Hvis man ikke tenner på det og ikke har lyst, vil det ikke være behagelig eller godt. Derfor er det svært viktig at partneren/kjæresten virkelig vil dette. I all seksualitet er det viktigste prinsippet frivillighet.
Utfører man analsex på riktig måte og det kjennes godt, er det ikke farlig. En god regel er å ikke gjøre ting som kjennes vondt og ubehagelig. Hvis man har analsex uten at musklene er avslappet i og rundt endetarmen, kan man skade endetarmens åpne- og lukkemuskel. Dette skjer svært sjelden men kan være viktig å ha i bakhodet.
Det er også viktig å bruke kondom. Kondomet beskytter mot avføring og kan kastes med en gang etterpå. Kondom beskytter selvsagt også mot seksuelt overførbare infeksjoner hvis man har hatt ubeskyttet seksualitet med andre.
Jeg forstod ikke det siste du spurte om. Skriv tilbake hvis du trenger mer informasjon.
Jeg håper dette er til hjelp for deg/dere.
Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS)
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex