Hopp til hovedinnholdet

Når vil penis vokse og når får jeg hår under armene?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg har en penis på 8 cm når den er stiv, mye mindre når den er slapp. Jeg har mye hår rundt penisen, men ikke noe under armene. Når vil penisen vokse, og når får jeg hår under armene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år.

Takk for spørsmål.

Penis vokser individuelt i pubertetsalderen. Normal penisstørrelse hos en utvokst gutt (dvs. 18-20 år) er mellom 10 og 20 cm i stiv tilstand.

Gjennomsnittet hos voksne menn i Norge ligger på 14-16 cm. Dette er målt på oversiden av penis, fra mageskinnet til tuppen av penis. Omkrets målt inne ved penisroten er gjennomsnittlig ca 10-13 cm. I slapp tilstand varierer størrelsen en hel del, men dette har ingen betydning for hvordan den er i stiv tilstand.

Det finnes ingen tabell eller undersøkelse som kan si noe om hva som er normal penislengde i forhold til alder, vekt eller høyde. Hvor lang penis er når den er stiv varierer fra menneske til menneske, og er like individuelt som høyden eller vekten til en person.

Mest av alt kommer det an på hvor langt du har kommet i pubertetsutviklingen. De som har kommet langt kan ha en penis som nesten kan være utvokst, mens de som er kommet kort i pubertetsutviklingen kan ha en ganske liten penis. Begge deler er like normalt! Penis kan vokse frem til en er ca. 18 år.

Det samme gjelder hårveksten under armene. Det kommer an på hvor langt du har kommet i puberteten. Det er dessverre ikke mulig for meg å si noe mer om når du kommer til å få hår under armene. Men det er sannsynlig at det vil skje snart, siden du er 15 år.

Håper dette var til hjelp for deg og lykke til. Snakk gjerne med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom om det er noe mer. 

Hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex