Hopp til hovedinnholdet

Jeg og kjæresten min bruker ikke prevensjon for tiden. Er abort gratis? Kan jeg ta gravitest og få hjelp til å få tatt  abort av dem om jeg skulle bli gravid. Hva er prosessen når man skal ta abort?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg og kjæresten min har sex ganske jevnlig. Jeg har p-stav og slutta å blø noen dager etter jeg tok den. Har hatt den noen mnd nå og har ikke opplevd menstruasjon etter det. Når vi har sex så bruker vi sjeldent kondom. Jeg har ikke blitt gravid, men er fullt klar over at det kan skje. Mine spørsmål er: er abort gratis? Hvis jeg tar test hos min lokale helsestasjon og den sier jeg er gravid kan de som jobber der ordne en time til meg hvis jeg eventuelt blir gravid? Hva er prosessen når man vil ta abott lissom? Og jeg er helt sikker på at jeg må ta abort om jeg blir gravid i den alderen jeg er nå. Jeg er ikke klar for å bli mor ennå.

SVAR

Besvart 09.02.2017 21:39:54
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Abort

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

 

Les mer
account_circle