Hopp til hovedinnholdet

Røket penisstreng

Gutt 18 år
 

Spørsmål
Jeg har nettopp startet å ha sex, eller, for to-tre måneder tilbake i tid. Jeg og kjæresten gjorde det uten kondom i starten. Dette gikk veldig fint, og vi var forsiktige. Men kanskje for en måned siden, så startet det til tider å gjøre vondt i strengen mellom penis og selve hodet. Og det var først vondt da jeg skulle inn i henne. Dette har skjedd noen få ganger, og da er det umulig å ha sex, men gjør kun vindt når vi prøver det. Nå er vi gått over til å bruke kondom for å være mer sikre :)Og med kondom går det helt fint å ha sex, uten smerter..
Men igår , lå vi å koste litt. Hun runket meg, nappet plutselig litt hardt, og da startet det å blø, fra strengen(tror jeg). Det blødde en del.
Hva er dette? Noen tips til hva jeg skal gjøre?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Det du beskriver er det ganske mange gutter som opplever.

Hvis penisstrengen din er røket eller har fått et kutt bør du ikke ha sex den nærmeste uken, holde såret rent, og forsiktig trekke forhuden tilbake når du vasker deg for å se til at det gror pent. Ikke bruk såpe. Hvis du har er det fint å vaske med sterilt saltvann (fås i engangsbeholdere eller til flergangsbruk på apoteket).
Hvis penis blir mer rød, varm, hoven eller vond bør du oppsøke lege med en gang, som kan undersøke om du har fått en infeksjon, og eventuelt behandle denne.

Når såret er grodd er det lurt å oppsøke lege for å få dette undersøkt. Hvis penisstrengen ikke er helt avrevet kan legen henvise deg til et enkelt inngrep der penisstrengen kuttes kontrollert, slik at du slipper å få dette problemet i fremtiden.

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS er, som med ung.no, anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Kva veit du om sol og solarium?

Når på dagen er sola sterkast?