Hopp til hovedinnholdet

Kan samleie framprovosere ny menstruasjon uken etter at jeg hadde den?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har lest en del om "jomfruhinnen" eller hymen, som det faktisk heter, og hvor vidt den eksisterer eller ikke. Som jeg skjønner blør noen litt ved samleie for første gang, og andre ingenting. Da jeg hadde sex for første gang blødde jeg kjempe mye. Det var blod over alt og det sluttet ikke. Blødningene oppførte seg som en vanlig menstruasjon og etter en uke med blod konkluderte jeg med at mitt første ligg hadde ført til mensen. Men hvordan er det eventuelt mulig at penis i vagina for første gang utløser mensen? Jeg var da 19 år, hadde regelmessig mens fra før av, pluss at jeg nettopp var ferdig med månedens menstruasjon uka før dette skjedde. Alt dette forflyttet på hele syklusen min, så det var jo mensen jeg fikk. Jeg finner ingen ting på nett om dette eller hørt liknende historier. Har dere en god forklaring? Ikke at det er så viktig eller farlig, men jeg syns det er interessant.

SVAR

Besvart 26.02.2017 13:59:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Myten om jomfruhinna

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

 

Les mer
attach_file

Mensen - sånn er det

Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig? Eller kanskje du lurer på noe om farge eller lukt? Her får du alle svar!

 

Les mer
account_circle