Hopp til hovedinnholdet

er d noen teknikk får å holde tilbake sædspruten når man blir runka og har sex?

Gutt 13 år
 

Spørsmål
er d noen teknikk får å holde tilbake sædspruten når man blir runka og har sex?
synes den kommer så fort stakkars jenta får jo ikke gjøre noe før den kommer :p
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Det er mange som er opptatt av dette, og det er viktig å først komme med en setning om hva som er vanlig:
Et gjennomsnittlig norsk samleie varer mellom 2 og 3 minutter.
Det er helt Ok om man ønsker å holde ut lengre enn dette, men det er altså ikke noe uvanlig i om man får utløsning etter 2-3 minutter.

Her er noen tips til hvordan du kan holde ut lengre:

1. Lengre forspill
De fleste gutter som vil bruke lenger tid på utløsning er opptatte av dette fordi kjæresten ikke rekker å komme før de er ferdig. Generelt bruker ofte jenter lenger tid på å få orgasme enn gutter, så det er ikke så rart.
Hvis dette er aktuelt for deg er det viktig å fokusere på forspill. Forspill er det man gjør sammen før man fører penis inn i skjeden. Det er mye man kan gjøre ved forspill, f.eks. kan du bruke fingrene eller munn/tunge på kjæresten, massere kjærestens kropp eller lignende. Spør kjæresten om hva som er best.

2. Å bruke kondom
Mange opplever at de holder lengre om de ganske enkelt bruker et kondom. Kondomet reduserer følsomheten litt, og er nok til at en del gutter holder lengre.
Det finnes også spesielle kondomer som har litt bedøvende middel på innsiden (f.eks. Durex Performa), men det anbefales at man prøver det dersom de andre tingene på denne listen ikke virker. Spesialkondomer fås kjøpt på apotek eller på spesialbutikker.

3. Start/stopp-teknikken.
Dette går ut på at gutten stopper når han nærmer seg orgasme, og hindrer orgasmen i å komme med en gang. Dette kan oppnås på flere måter:
- Noen opplever at bare det å ta en pause på et minutt hjelper dem til å "starte på nytt", noen trekker seg da helt ut, mens andre holder penis helt i ro. (Da må jenta også ligge helt stille.)
- Andre får best resultat av å klemme på penishodet med fingrene. Plasser da tommelen på undersiden av penishodet, der penisstrengen er. Plasser peke- og langfinger oppå penishodet og klem til. Begge kan klemme, hvis pertner skal gjøre det må gutten gi beskjed slik at det ikke blir for hardt, men det skal gjøres slik at man kjenner det godt.
- Når dere er klare kan dere fortsette igjen. Gjenta dette så lenge dere får det til, eller så lenge dere har lyst.

4. Å onanere en stund før sex
En annen teknikk som mange bruker for å unngå at samleiet blir for kort er at gutten onanerer til utløsning før dere begynner. Ofte, men ikke alltid, vil det være slik for en gutt at om man har fått utløsning en time eller to tidligere, så tar det lenger tid når man skal ha sex.
Husk at dere alltid må bruke prevensjon når dere har sex, og at hvis gutten har onanert kort tid før samleiet kan det ligge sædceller i urinrøret som raskt kommer ut ved samleiet.

Håper dette hjalp deg med det du lurte på!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om rusmidler?

Hva er et hallusinogent stoff?