Hopp til hovedinnholdet

Må mamma få vite at jeg starter med prevensjon?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har akkurat fått meg kjæreste, han er et år eldre enn meg altså 16. Vi har vært sammen i en måned nå og har hatt sex. Jeg er under den sexuelle lavalder, men har jeg fortsatt lov til å ha sex med kjæresten min på 16 år? Jeg føler og at jeg ikke kan fortelle dette til mamma, selv om jeg har lyst fordi det kan hende hun blir sur og sier jeg bør slutte å være med han eller at hun nekter meg. Og hvis jeg skal forsette og ha sex bør jeg begynne på et prevensjons middel. må mamma vite dette i såfall? Hilsen jente på 15 som er redd for å miste kjæresten sin :(

SVAR

Besvart 03.04.2017 17:04:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

 

Les mer
attach_file

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

 

Les mer
attach_file

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle