Hopp til hovedinnholdet

Hvor gammel kan man være for å ha sex? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Åkei. Føler jeg aldri har fått noe fasit informasjon eller lest noe presist om dette. Derfor legger jeg til litt info jeg vet først, og deretter kommer jeg med noen spørsmål og mixer. Aldersgrensen på sex er 16 år. All seksuell omgang med barn under 14 år regnes som voldtekt. Av en eller annen grunn tenker jeg at 18 år hører til her et sted? Uansett, kan en 18 åring og en 16 åring ha sex lovlig? Om en 16 og en 15 har sex, regnes det som ulovlig sant? Om en 14 og en 13 har sex, regnes det som voldtekt da? Om to 13 har sex da? Ikke voldtekt? Og hva med en 15 og en 14? Begge under 16-grensa men over 14-grensa. Kan disse ha sex som regnes som lovlig? Til slutt; Hva kan straffen bli om en 16 har sex med en 13? Takk på forhånd for svar.

SVAR

Besvart 06.04.2017 21:03:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

 

Les mer
attach_file

Den kriminelle lavalder

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år. Det betyr at personer under 15 år ikke kan straffes av politiet og domstolene.

 

Les mer
account_circle