Hopp til hovedinnholdet

Har dere noen tips til hvordan jeg kan slutte med onani?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en gutt på 12 år, snart 13. Jeg begynte å onanere for mange måneder siden, og på en måte får jeg nytelse av det, men jeg får ekkel følelse etterpå. Jeg er kristen, og synes egentlig onani er ekkelt for å si det rett ut.

Men det har blitt en stor uvane. Jeg pleier å onanere hver 2-3 dag, men i noen perioder hver dag. Uvanen ødelegger livet mitt, og jeg onanerer i skjul uten at noen vet om det. Noen ganger begynner jeg å gråte, og synes veldig synd på meg selv. Jeg har en litt "komplisert" situasjon, og jeg trenger noen råd til å slutte med onaneringen.

Når jeg tenker på sex, blir jeg fristet til å onanere, men noen ganger klarer jeg faktisk å unngå fristelsen.
Onani har egentlig ikke vært et kjent emne for meg, men jeg har noen kamerater som snakker om det hele tiden (på en stygg måte) Dette blir jeg utrolig irritert av, og får lyst til å bare dra fra alle kameratene.
Jeg har et lite sosialt problem. Jeg er mer rolig enn andre, og tenker mer, har jeg en følelse av. Før jeg begynte å onanere, var livet mitt ålreit, og jeg er så utrolig takknemlig for alt jeg har. Men av en eller annen grunn, gikk jeg på badet sent en torsdags kveld, og prøvde det. Jeg var veldig sint på andre som hadde såret meg, og det er den endelige grunnen. Helt sikker.

Mange kan være vemmelige eller veldig frekke i kjeften, og til og med noen ganger har jeg en følelse av at de jeg kjenner skal "ta igjen" for noe. Jeg føler det er en slem eller dum ting jeg har gjort, som jeg ikke får svaret på.

Men kanskje er det bare personligheten min. Kanskje jeg bare føler for litt mer oppmerksomhet, og føler at jeg ikke får noe igjen. Jeg kan være i utrolig godt humør, mens andre er alvorlige og litt ekle.

Selv om onani er en ting som får meg i en rar atmosfære, er jeg i like godt humør, og later som ingenting har skjedd. Denne følelsen gir meg mer selvtillit, og gir meg håp om at det fins en løsning.

Har dere noen tips til hvordan jeg kan slutte med onani? Jeg har både en far og mor som er leger, men det er veldig flaut å spørre dem. I tillegg til at jeg er kristen, mener jeg at sex og onani ikke skal sløses med, og at sex skal være høydepunktet i ekteskap. Takk for en utrolig side, og håper på svar!

Hilsen en positiv gutt! :)

SVAR

Besvart 06.12.2008 14:55:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
account_circle