Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått økt produksjon av smegma under forhuden. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, for 4 måneder siden hadde jeg samleie med en jente jeg har hatt det med flere ganger før. Men denne gangen var første gang uten kondom. Merka ingenting spesielt under samleiet men da jeg kom hjem og fikk tatt en dusj var jeg litt sår og hoven. Etter noen dager var det som før, utenom at nå har jeg fått en økt produksjon i smegma under forhuden. Etter 4 måneder har jeg det enda, og det legger seg som et lag under forhuden allerede før 24 timer er gått. Jeg lurer på hva dette kan være og hva jeg skal gjøre med det videre. Jeg har ingen andre plager enn dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no. Jeg tenker at det kan være lurt for deg å få tatt en sjekk hos legen i forhold til de plagene du opplever med større produksjon av smegma.

Det er lurt å gjøre det så raskt som mulig. Det er ikke bra å gå rundt å lurer på hva det er som plager en, det kan føre til stress.

Du kan bruke fastlegen din eller lege på helsestasjon for ungdom der du bor for å ta en sjekk. 

Ønsker deg lykke til. Legger artikler under svaret som du kan lese.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex