Hopp til hovedinnholdet

Er jeg en hore om jeg har fått penger for å suge en fyr?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og en gutt har kranglet veldig mye, men også rota litt. Når jeg har kranglet med han har jeg truet han med forskjellige ting som har gjort at han har sagt han skal anmelde meg. I sta møtte jeg han og da sa han at om jeg sugde han og ga han 1000 kroner skulle han ikke anmelde meg. Dette gjorde jeg for å slippe anmeldelse. Spørsmålet mitt er da kan deg defineres som en hore? Jeg sugde han jo for å slippe å bli anmeldt. Eller kan man bare defineres som en hore når deg gjelder penger?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse til oss.


Du forteller at du nylig har blitt truet til å suge en gutt du har rota litt med samt gi ham 1000 kroner for at han ikke skal anmelde deg for trusler du har kommet med mot ham tidligere.  Du spør om du kan defineres som hore på grunn av det som har skjedd.


For det første er det ulovlig å drive pengeutpressing i Norge. Det er heller ikke lov å true andre til å gjøre seksuelle handlinger. Du har altså blitt utsatt for noe som ikke er tillatt i Norge. Du beskriver ikke tydelig hva slags trusler det er denne gutten har truet med å anmelde deg for så det kan vi ikke ta stilling til, men du kan anmelde ham for det han har gjort mot deg. 


Begrepet «hore» brukes først og fremst og kvinner som lever helt eller delvis av å selge seksuelle tjenester frivillig som en slags salgsvare. Du har ikke gjort dette frivillig selv om du gikk med på å suge denne gutten for å komme unna en trussel. Du kan derfor på ingen måte regnes som noen «hore». Du har jo heller ikke mottatt noen penger for dette, men isteden måttet betale ham penger, så vidt vi forstår.

Vi vil anbefale deg å snakke med en du stoler på. Det kan for eksempel være helsesøster på skolen, lærer, foreldre eller fastlegen din. Alle disse kan være trygge hjelpepersoner som vet hvordan du skal foreta deg videre. Dersom du ønsker å ringe noen for å snakke, kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er www.116111.no  og / eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 80057000, nettadressen er www.incest80057000.no

 

Legger til slutt ved noen linker som kan være nyttig for deg å lese.
Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex