Hopp til hovedinnholdet

Jeg er klar for å ha sex, men trenger prevensjon?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har klina og holdt på med en gutt som er to år eldre enn meg, altså han er 15 år. Han har sykt lyst til å ha sex og det har egentlig jeg også, og jeg føler meg klar, men det er bare et problem. Jeg er sykt redd får at jeg skal bli gravid. Jeg har ikke lyst til å bruke kondom, fordi jeg er redd den skal sprekke. Jeg vil få tak i p-piller og jeg har noen spørsmål angående det. Hvor mye koster det? Må man bestille time hos legen eller kan man bare dra dit å få det? Og må man ta en pille hver eneste dag eller bare rett før man har sex? Viss jeg kjøper det dagen før vi har sex, skal jeg ta en da og en hver dag resten av måneden? Jeg vil ikke at foreldrene mine skal få vite om dette så jeg lurer på om det er mulig at de ikke får vite det? Takk for svar!

SVAR

Besvart 16.05.2017 14:24:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

 

Les mer
attach_file

Er det greit å mase seg til sex?

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex, men det å mase om sex kan oppleves som press. Det er aldri greit å presse noen til sex.

 

Les mer
attach_file

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

 

Les mer
account_circle