Hopp til hovedinnholdet

Jeg fingret en jente. Hun fikk ikke orgasme. Hva er grunnen til det? Hun er yngre enn meg. Kan det kalles overgrep selv om hun var med på det?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg fingret en jente. Hu fikk ikke orgasme. Hva er grunnen til det og gjorde jeg noe feil? Hun var yngre enn meg, kan det kalles overgrep selv om hun ville det? Kan jeg bli tatt i fengsel for det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan være mange grunner til at hun ikke fikk orgasme. Kanskje var hun stresset eller ikke klarte å slappe av? Det kan også hende at hun ikke var kåt nok eller at hun ikke ble nok tent av fingringen.

En annen årsak kan være at en ikke kjenner egen kropp og tenning godt nok, eller at en synes det er vanskelig å nyte og å slippe seg løs.


Samleie er den vanskeligste måten å oppnå orgasme på for kvinner. Bare 30 % av kvinner oppnår orgasme ved et samleie. Husk at 99 % av jenter oppnår alltid orgasme når de selv masserer seg. Det gjør de aller mest utenpå kjønnsorganet. De stimulerer klitorishodet som sitter øverst mellom de indre kjønnsleppene.

Når du vet hvor orgasmenervene sitter og hvilke typer berøringer som kan gi orgasmer er det lettere å tilfredsstille hverandre. Jeg vil anbefale deg å lese manglende orgasme på sex og samfunn.no. Der kan du få noen råd. Du bør også lese artikkelen jeg har lagt ved svaret ABC for å oppnå orgasme med hånd. 

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Dette er lovbestemt i Straffeloven, og skal beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne.

En person som har sex med en som er under 16 år kan bli dømt og få straff.

Loven sier at straff i enkelte tilfeller kan falle bort hvis de som har sex er like i alder og utvikling. Det betyr at personer under 16 år kan ha sex med en person på sitt eget utviklingsnivå hvis man har lyst, og er fysisk og psykisk klar for det.

Det kommer altså an på hvor gammel jenta er og om hun er lik i alder og utvikling, om det sees på som straffbart eller ikke. Hvis hun er 15 og du er 16 år er det som regel ikke stor forskjell i alder og utvikling. Hvis jenta derimot er 13 år er det som regel stor forskjell i alder og utvikling og det kan sees på som straffbart. 

Som regel blir ungdom ikke straffet for dette. Når to jevnaldrende har frivillig sex er jo det vanligvis en privatsak som ingen andre har noe med.

Vennlig hilsen helsesøster

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex