Hopp til hovedinnholdet

Er det skadelig å ha sex når du er 14 år?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei!. Jeg er en jente på 14 og går i 8 klasse. Det jeg ville spørre om om det er skadelig å ha sex imens du bare er 14 fordi jeg har tydeligvis for å være helt ærlig hatt sex med kjæresten min. Han går i 8 klasse han også. Men han pulte meg ikke imens han fikk sæd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke skadelig å ha sex når man er 14 år hvis man er klar for det. 

Det er noen ting man burde være klar over for å kunne ha god sex med en annen person. Man må kjenne - og være trygg på kroppen sin. Onani eller fingring er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt.

Kroppen burde være utviklet, og det er også viktig at man føler seg moden og klar for det. Når man er 14 år er de fleste jenter og gutter ikke klar for sex, men noen kan være det.

Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Føler du deg trygg på deg selv? Føler du deg klar? Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er du som bestemmer over din egen kropp.

Det er veldig viktig at den du skal ha sex sammen med har lyst og er klar for det. Sex skal være positivt for dere begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.

I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres intime soner. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig.

Vennlig hilsen helsesøster 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex