Hopp til hovedinnholdet

Jeg og kjæresten har hatt sex 16 ganger de siste 4 dagene uten kondom. Hvorfor har jeg har fått veldig vondt i vaginaen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og kjæresten min har hatt sex 16 ganger de siste 4 dagene, uten kondom. Jeg har fått veldig vondt i vaginaen og det svir og er rødt. Hvorfor er det sånn? (Er ikke blemmer)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Samleier med penetrering kan føre til små rifter og sår i skjeden. Du forteller ikke hvor ofte du ellers har sex, men hvis dette er et nytt forhold og dere plutselig har hatt 16 samleier på kort tid er det ikke så rart at skjeden er rød og sår. Det går over. 

Du forteller at det var samleier uten kondom. Det betyr at det er relativt stor sjanse å bli gravid dersom dere ikke har brukt prevensjon. 20 - 25 %. Har han hatt samleier med flere partnere før deg kan du også bli smittet at chlamydia eller andre seksuelt overførbare sykdommer. 

Jenter er også litt mer utsatt for urinveisinfeksjon (UVI) etter samleier med ny partner. Får du plager med hyppig vannlatning og svie når du tisser kan det tyde på UVI. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Mange blir smittet av klamydia

Par i senga (colourbox.com)

Rundt 25 000 tilfeller av klamydia oppdages hvert år. Mange tester seg ikke, og siden klamydia sjelden gir symptomer, kan mange være smittet og smitte andre uten å vite det. Det gjør at faren for å bli smittet ved ubeskyttet sex er stor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex