Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurte på hvor fort man kan bli gravid. Jeg og en gutt har hatt sex en gang uten kondom. Vi gjorde det ikke særlig lenge og angrer veldig på at vi gjorde det uten kondom. Jeg går rundt og tenker på det og er ganske redd for å ha blitt gravid.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på hvor fort man kan bli gravid. Jeg og en gutt har hatt sex 1 gang uten kondom.. Vi gjor det ikke særlig lenge men jeg angrer veldig på at vi gjorde det uten kondom. Jeg går rundt å tenker på det, er ganske redd for å bli gravid.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Kommer det sædceller inn i jenta sin skjede kan dette føre til graviditet. Faren for graviditet er absolutt tilstede når man har ubeskyttet sex. Man kan like godt bli gravid på det første samleiet. Har du fått mensen har du også eggløsning som muliggjør graviditet.

Du kan ikke bruke masse krefter på å gå og lure på om du kan være gravid. Anbefaler at du oppsøker helsesøster på skolen for en prat og evt. få tatt en gravitest. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra 14 dager etter evt. graviditetstart. Der kan du også få hjelp til å skaffe deg sikker prevensjon.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
Linjen
1
14.10.2017 19:48:48
Til helsesøster: Har du ikke mer å si til et 13 år gammelt barn, annet enn at hun bør snakke med helsesøster for en graviditetstest og prevensjon??

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om høyere utdanning?

Kan du få tilleggspoeng for avtjent verneplikt?