Hopp til hovedinnholdet

Hvilke stillinger er best å bruke første gangen? 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, til helgen skal jeg ha sex for første gang. Hvilke stillinger er best å bruke første gangen? Jeg er ikke den som har onanert mest, men jeg er redd det skal gjøre for vondt når han skal prøve å trenge inn i meg. Jeg er også redd for han ikke skal komme ordentlig til på grunn av at han er ikke den tynneste som vil si han har litt mage. Han sier penisen hans er 14cm i stiv tilstand og kondomene er stram. Dette høres veldig stort ut for meg som ikke har gjort annet enn å stimulere klitoris. Så hvilke stillinger er best å ligge på? Hvor vondt kan det bli? Hvordan starter man med sex for en som ikke vil bruke noen form for munnsex? Hvordan kan jeg bli ordentlig tent/våt før jeg skal ha sex? Han er litt over 18 år, kan penisen vokse noe mere eller er den ferdig utvokst? Er også redd noen skal høre oss når vi holder på. Går på P-piller og han skal bruke kondom, hvor stor er sjansen for å bli gravid om kondomen skulle sprekke å jeg skulle glemt en tablett? Hilsen en litt spørrende jent

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 19 år.

Takk for at du skrev til ung.no

Det er svært forskjellig hvilke stillinger man liker.Her er en side med tips til forskjellige samleiestillinger.

Samleie skal ikke være vondt. Hvis det er vondt eller vanskeligheter med å få penisen inn, er det som regel fordi jenta ikke er nok seksuelt tent. Da er skjeden tørr og trang. Hvis hun i tillegg er litt engstelig, kan hun ubevisst stramme musklene i bekkenet. Da blir skjeden enda trangere.

For at du skal nyte seksualitet med en partner må du først bli seksuelt tent, deretter beholde den seksuelle tenningen under samleie.

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende, misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle. Som du ser i den vedlagte artikkelen er det omlag 30 % som får orgasme når de har samleie. De resterende 70 % må ha stimuli av den ytre delen av klitoris for å få orgasme, også når de har samleie.

Du snakke med partneren, forklare han hvilke berøringer og stimuli du nyter på klitoris, sånn at han vet det. Mange jenter trenger en halv times forspill før de er klare for å ha samleie.

Hvis du lærer deg å kontrollere og bruke musklene i bekkenet, vil det være lettere når penisen skal inn i skjeden. Det kan også øke nytelsen. For å "finne” musklene kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av. Etter noen uker har du veldig god kontroll på disse musklene og kan bruke disse aktivt når du onanerer og under samleie. Se her på NRK nett TV hvordan kvinnen bruker pust, bevegelse og muskler når hun får orgasme.

Kanskje dere skal lære dere å stimulere hverandres kjønn til orgasme før dere har samleie? Da vet dere hva den andre liker og nyter og samleie kommer som en naturlig fortsettelse av seksualiteten.

Når du kjenner deg klar til å ha samleie kan du eller han kjenne i skjeden med et par fingre at skjeden er våt. Da vet dere at den også er utvidet. Når han eller du fører penis inn i skjeden første gangen, skal du puste sakte ut og slappe av i bekkenbunns musklene. La den være der litt før bevegelse. Husk at du må opprettholde kåthet, nyte de fantasiene som gjør deg kåt og fortsette stimuleringen av den ytre delen av klitoris. Hold fokus på deg selv og din egen nytelse. Husk fantasiene dine, la deg opphisse av partnerens kropp og bevegelser. Når han tar penisen ut slapper du av og puster ut, deretter kan du stramme musklene hver gang penis kommer inn i skjeden.

Sannsynligvis er penisen hans ferdig utvokst. 

Hvis man bekymrer seg for at noen skal høre en, kan det forhindre at man nyter fullt ut. Sett på musikk, så tar det av for noe av eventuelle lyder dere lager. 

Det er vanskelig å gi noen prosent sjanse angående svikt i prevensjon. Hvis kondomet sprekker og du har glemt p-piller, kan du ta Nødprevensjon så snart du kan. Les bruksanvisningen nøye for den nødprevensjonen du velger.  

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg lykke til.

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex