Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha sex når jeg er 13 år?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har veldig lyst på sex når jeg..... ja....Uhm.... ser cruschet mitt.... eller jeg begynnere å tenke på det og bil ha det. Jeg har hørt at sex ambefales når du er 16 og jeg har hørt at 16 år er aldersgrensa med å ha sex. Jeg er 13 og er med folk som er 15 osv og noen er over 16 og de sier at de hadde sex for første gang da de var på min alder. Og jeg har spurt dem om kunne jeg ha hatt det nå, hu ene sier at om jeg føler meg moden nok kan du d, og en annen sier at jeg tror du er moden nok osv, og en annen spør om jeg har tenkt på det ofte og jeg sier jo seff ja, og da sier hun om du tenker på det og om at jeg fingrer kan du ha d nå lissom... kan jeg ha sex nå??

SVAR

Besvart 21.06.2017 20:58:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Sex og aldersgrenser

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

 

Les mer
attach_file

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

 

Les mer
account_circle