Hopp til hovedinnholdet

Vi prøvde anal for første gang, det var ekstremt vondt. Oppblåst. Vil på do. 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 18 år. Jeg og kjæresten min hadde drukket i går, og jeg var veldig full, jeg husker ikke mye av kvelden. Senere på natta prøvde vi anal for første gang og det var ekstremt vondt, det var så vondt at jeg begynte å grine veldig mye. Jeg var enda veldig full når vi prøvde dette så om jeg hadde vært edru ville det nok vært enda verre. Når jeg våknet i dag følte jeg meg oppblåst, og jeg måtte på do. Nå ligger jeg her i senga og føler hele tiden at jeg må på do, men når jeg går på do og prøver så kommer det ikke noe ut. Jeg leste noe på nettet om at du kan få forstoppelse av anal sex. Jeg håper dere har svar på hvorfor dette skjer, og om det er normalt. Og jeg håper også på svar om hvorfor det gjorde så utrolig vondt som det gjorde :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Anale samleier er vondt hvis man ikke tenner på det, og/eller ikke bruker god tid på å utvide endetarmsåpningen. Det er viktig å bruke tid, mye glidemiddel og fokusere på å være avslappet. Utfører man analsex på riktig måte og det kjennes godt, er det ikke farlig. 
En god regel er å ikke gjøre ting som kjennes vondt og ubehagelig. Hvis man har analsex uten at musklene er avslappet i og rundt endetarmen, kan man skade endetarmens åpne- og lukkemuskel. Dette skjer svært sjelden men kan være viktig å huske på.
Glidemiddel er viktig. Det er ikke noe naturlig fuktighet i endetarmen og glidemiddel beskytter mot rifter og sår i den tynne slimhinnen inne i endetarmen.
Den som skal ha noe inn i endetarmen må ha lyst til det og tenner på å ha analsex. Hvis man ikke tenner på det og ikke har lyst, vil det ikke være behagelig eller godt. Derfor er det svært viktig at man virkelig vil dette. I all seksualitet er det viktigste prinsippet frivillighet.
 
Før man begynner å føre noe inn, er det fint å stimulere endetarmsåpningen og området rundt. Noen liker forsiktig massering med finger, først utenpå og så inn i endetarmen. Utvid forsiktig, ført med en finger, deretter en til. Bruk tid på å føre penisen inn. Den som får noe inn bestemmer tempoet og hvor hardt eller mykt det skal skje. God kommunikasjon er viktig, slik at begge kan nyte dette.
 
Det er viktig at en penis som har vært i endetarmen ikke føres direkte inn i skjeden etterpå. Da kan det bli infeksjon og irritasjon i skjeden. Bruk kondom hvis dere bytter.
Du kan få gratis glidemiddel på helsestasjon for ungdom. De kommer i små, svaret pakker med ordet "glid" skrevet med lyseblå bokstaver. De ligger ofte sammen med kondomene. 
 
Hvis dere var for raske med å føre penisen inn, kan du ha fått en liten rift eller en liten utposning av tarmen inne i endetarmsåpningen. Hvis følelsen av å ville på do eller oppblåsthet vedvarer, må du snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Det er ikke noe å grue seg for. Leger er vant til dette problemet. 
 
Hvis dere skal ha analsex en annen gang anbefaler jeg at du er edru. Da er det mye lettere å kjenne etter hva som skjer og stoppe hvis det blir vondt. 
 
Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex