Hopp til hovedinnholdet

Jeg mistenker at jeg har vaginisme.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg mistenker at jeg har vaginisme. Hver gang jeg og kjæresten prøver å ha sex så gjør det veldig vondt rett og slett fordi jeg er så ekstremt trang. Skjeden utvider seg minimalt i forhold til hva den skal gjøre under slike omstendigheter. Vi har over tid prøvd å utvide den selv, både ved fingring og ved å forsiktig dytte penisen inn når jeg er våt. Likevel kommer vi ikke langt, da det gjør så altfor vondt. Vi er rett og slett tomme for idéer nå, og ganske desperat da sex er en del av forholdet vårt. Vi ønsker begge å få ordnet denne uheldige situasjonen! Jeg tenker å bestille time hos gynekolog, men dette er selvfølgelig ikke noe jeg har lyst til. Dessuten frykter jeg at en underlivsundersøkelse kan være veldig vondt med tanke på situasjonen. Kan gynekologen evt. gjøre noe med dette? Finnes det behandling for vaginisme? Kan det være at dette ikke er vaginisme men noe annet?

SVAR

Besvart 11.08.2017 08:24:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

 

Les mer
attach_file

Kroniske smerter i vulva (ytre kjønnsorgan)

Smerter i kvinners ytre kjønnsorgan, vulva, kalles for vulvodyni. Smerter ved skjedeinngangen kalles for vestibulitt. Disse tilstandene gir ofte smerter ved samleie. Mange kvinner lider av nærmest kroniske smerter ved samleie, og noen har også smerter hele tiden, selv uten berøring av vulva.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle