Hopp til hovedinnholdet

Problemet mitt er at jeg har vært utro med kjæresten min,har så utrolig dårlig sannvittighet! skal jeg si det?

Jente 20 år
 

Spørsmål
Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre,problemet mitt er at jeg har vært utro med kjæresten min,har så utrolig dårlig sannvittighet! skal jeg si det? jeg vet at da er det slutt mellom oss,han er så utrolig god,han er en jeg virkelig vil gifte meg med. Men det skjer ikke om jeg forteller at jeg har vært utro,men jeg klarer ikke å glømme at jeg har vært det heller,jeg har så forferdelig dårlig sannvitighet. Har du noen råd?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Utroskap gir ofte flere problemer. -Det gir anger, dårlig samvittighet, det fører til sjalusi, og det er ødeleggende for et forhold.

For meg høres det ut som du angrer veldig og gjerne skulle ha dette ugjort, og du ønsker å holde fast ved det forholdet du er i.

Du må jo selv velge hva som blir riktig for deg å gjøre, men jeg kan gi deg et par innspill, som kan være til refleksjon:

-Hva vil du oppnå ved å fortelle kjæresten din om dette? -Tror du det kommer NOE positivt ut av det å fortelle det?

-Er det andre måter å løse dette på, som kan gjøre at du får bearbeidet angeren og forholdet kan gå godt videre? (Svaret på det kan jo for eksempel være at du får bearbeidet DINE ting rundt dette hos en terapeut, samtalepartner eller rådgiver, og kan få til å leve greit med det selv i forholdet videre)

Hvis ditt høyeste ønske er å fortsette forholdet, tenker jeg at det nok bli vanskelig å oppfylle hvis "sidespranget" ditt informeres om... -Men du må også selv kunne leve godt med dette for å ha det bra i forholdet videre, så å prate med en fagperson, eller i alle fall med en klok venn som er til å stole på kan nok i tilfelle være lurt.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Novelle: "Utroskap i heimen"

Det begynner som regel med unnskyldninger fra ektemannen om mange tilfeldige møter med en bestemt kvinne eller i noen tilfeller en mann. Dette er i lengden meget forstyrrende for konen i bildet som ikke aner hvor eller hva ektemannen gjør på hele dagene.

Novellen er skrevet av Andrew

Les mer

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om dine rettigheter?

Hva er forsørgerplikt?