Hopp til hovedinnholdet

 Jeg bare lurer på om jeg fortsatt er jomfru, eller om det telles som sex?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. For noen uker sida overnatta jeg hos kjæresten min på 14. Han er et år eldre enn meg, og vi har vært sammen lenge (siden Mai). Da jeg sov hos han sov vi begge i undertøy, og det starta med at han kløp meg litt i rumpa, og i puppene. Han dytta også kuken sin inntil rumpa mi når vi lå inntil hverandre. Begge ble ganske kåte av det, og det endte med at jeg lå oppå han, og bevegelser ble gjort, ingen sex så langt, men bevegelsene føltes deilige. Litt senere begynte han å fingre meg, det var jævlig deilig, og til slutt tok han kuken sin inn i fitta mi, også rett ut igjen. Han "dyppa" den bare da hvis man kan si det sånn. Før på nett har jeg lest at hvis man har hatt en penis inni seg har man automatisk hatt sex. Jeg bare lurer på om jeg fortsatt er jomfru, eller om det telles som sex? Vi har snakka om det i ettertid, og ingen av oss vet. Ingen "kom", og som sagt tok han den rett ut pga vi ikke hadde noe beskyttelse. Er ikke noe problem for noen av oss, men jeg bare lurer. -Jente 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for spørsmålet ditt!
Begrepet jomfru brukes om en som ikke har hatt samleie. For de fleste handler samleie om penis i skjede.  med den forutsetningen at det er en gutt og en jente som har samleie.

Noen vil si at det "dypp" i skjeden er nok til å ikke lengre være jomfru, mens mange vil si at det skal mer til og at man må gjennomføre et samleie. 
Det er bare en selv som kan bestemme om en er jomfru eller ikke. Ulike mennesker har ulike oppfatninger av hvilke seksuelle aktiviteter som fører til at en ikke er jomfru lenger. 

Husk at det alltid er viktig å bruke prevensjon dersom dere har samleie!

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex