Hopp til hovedinnholdet

Jeg får intens svie i skjeden både under og etter sex.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har et problem hvor jeg får intens svie i skjeden både under og etter sex. Har prøvd å hatt sex med kjæresten ved flere anledninger, men det gjør for vondt til å gjennomføres. Kjennes ut som sandpapir når han trenger seg inn. Vi har prøvd en gang med vannbasert glidemiddel, og da klarte vi å gjennomføre samleie, men underveis kjente jeg en sterk, varm følelse inne i skjeden. Da jeg etterpå skulle på do, svidde det noe helt forferdelig. Det har vært slik i omtrent en måned, og andre ting jeg har kjent litt på har vært fiskeaktig lukt fra skjeden, perioder med litt mye utflod, perioder med kløe i skjeden. Har vært på gynekologisk undersøkelse hos lege og sjekket meg for kjønnssykdommer og forandringer i celle-noe (husker ikke akkurat hva det het). Legen sa de ikke fant noe unaturlig, men bestilte time til gynekolog etter mitt ønske, men det er flere måneder til de har ledig! Blir veldig oppgitt over å ikke kunne ha samleie med kjæresten min fordi det gjør så vondt. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Hvis man har samleie uten at man er seksuelt tent er skjeden tørr og trang, og samleie blir smertefullt. Friksjonen fra penisen lager små rifter og sår som svir og kan blø. For at samleie ikke skal være vondt, eller kunne gi noen gode følelser, må du først bli seksuelt tent, deretter beholde den seksuelle tenningen under samleie. 
Hvis man vet det blir vondt, forsvinner den seksuelle tenningen man eventuelt har bygget opp, og skjeden blir raskt tørr og trang. Da kan man også ubevisst stramme musklene i bekkene. Da blir skjedeåpningen enda trangere.
For å få bedre kontroll på bekkenbunns musklene og samtidig øke nytelsen, kan du øve deg på å stramme/slappe av i disse; For å "finne” musklene, kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av. Etter noen uker har du veldig god kontroll på disse musklene og kan bruke disse aktivt når du onanerer, og etter hvert sammen med kjæresten. Se her på NRK nett TV hvordan kvinnen bruker pust, bevegelse og muskler når hun får orgasme.
Hvis du ikke har lært deg å onanere til orgasme alene, må du lære deg det. Dere kan ta en pause fra samleie, og du kan øve deg når du kjenner deg opplagt. Tenk gjennom hva som tenner deg seksuelt, og øve deg på å stimulere kjønnet. Den letteste måten å få orgasme på er ved stimuli av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie. Se de vedlagte artiklene. 
Når du kjenner deg klar for det, kan du og kjæresten øve dere på å stimulere hverandres kjønn til orgasme uten samleie. Når dere er trygge på det vil samleie komme som en naturlig fortsettelse av deres felles seksualitet. Husk å slappe av i musklene i bekkenet idet han fører penisen inn. Pust sakte ut og liksom "slipp ned" hele bekkenet. Da vil penisen lettere komme inn. Dere kan også benytte glidemiddel til å begynne med til du er helt trygg på at skjeden er våt og utvidet. 
Snakk med kjæresten om dette. Dere kan lese dette og artiklene sammen, og snakke om det dere leser.

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex