Hopp til hovedinnholdet

Vondt å dra ned forhuden når penisen er i stå.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Man må jo dra bort forhuden for å ha sex(?) jeg klarer å dra den helt bort når den ikke er stå, men det er vondt når den er stå. I tillegg så tror jeg at jeg har en del forhud fordi det legger seg et tjukt lag rett under penishodet, er dette normalt?. Det ser ut som om det ikke får blod siden det blir helt rødt. Penishodet mitt blir også tørt når jeg drar bort forhuden. (Jeg er sannsynligvis ferdig utvokst og). Skal sannsynligvis ha sex med dama snart, men er litt stressa. Har du løsningen på problemene mine?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det høres ut som om du har trang forhud. Du må snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. I og med at du er så langt i puberteten, er det ikke noe å vente med. Legen vil vurdere hva som er best mulig tiltak for deg. Forklar hvordan det er, eller ta med utskrift/screenshot av det du har skrevet og svaret her. 
Det tykke laget på penishodet kan være smegma. Det er et gulhvitt, seigt stoff som kan lukte litt stramt på penishodet og under forhuden. Det er talg som skilles ut fra talgkjertlene for å holde slimhinnen på penishodet myk og fuktig.
Smegma fjernes vanligvis ved å trekke forhuden godt tilbake og skylle området, gjerne en gang per dag, først og fremst for å fjerne ubehagelig lukt. Men når det er vanskelig å få ned forhuden kan det ligge et tykt belegg med smegma der. Snakk med legen også om dette!
 
Så lenge du passer på å rulle kondomet helt ned på roten av penis, vil ikke det at forhuden din er trang ha noe å si for hvor godt kondomet sitter. Selv om du ikke klarer å trekke forhuden bak penishodet når den er stiv, vil du kunne ha like god sex som om du klarte det - så lenge du ikke har smerter. Hvis du får smerter må du stoppe med en gang. Du kan øve deg å sette på, onanere og så ta av kondomet. 
Snakk med lege!

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex