Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor får jeg blødninger 12-24 timer etter samleie?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hvorfor får jeg blødninger ca 12-24 timer etter samleie? Er i et fast forhold. Har p-stav og har hatt det i 7 måneder, har hatt mensen ca 5 ganger som normalt etter eg fekk p-stav. Har ikke noen form for smerter under samleie eller før jeg får blødningene... Har heller ikke smerter i underlivet...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Blødning i forbindelse med sex, kan ha ulike årsaker. Hvis man ikke er kåt og dermed ikke våt nok i skjeden kan man få blødning etter sex. Da er det vanskelig å slappe av i skjeden og det gjør at den blir "trangere" slik at man kan få sårhet/rifter i slimhinnen og blø litt.

 

Ut ifra det du skriver om din erfaring med p-stav har du vanlige, regelmessige menstruasjonsblødninger og er ikke plaget med blødningsforstyrrelser og hyppige småblødninger. Derfor er det nok ikke p-stav som er skyld i at du blør etter samleie.

Blødning etter sex kan også skyldes klamydiasmitte eller annen infeksjon i skjeden. Derfor bør du ta en klamydiatest for å utelukke dette. Det er viktig at begge parter tester seg for klamydia ved hvert partnerbytte. Du kan ta test på Helsestasjon for ungdom, hos helsesøster eller fastlege. Hvis testen viser at du ikke har klamydia vil jeg anbefale deg å oppsøke lege for en underlivsundersøkelse. Det kan du også gjøre hos lege på helsestasjon for ungdom.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Mange blir smittet av klamydia

Par i senga (colourbox.com)

Rundt 25 000 tilfeller av klamydia oppdages hvert år. Mange tester seg ikke, og siden klamydia sjelden gir symptomer, kan mange være smittet og smitte andre uten å vite det. Det gjør at faren for å bli smittet ved ubeskyttet sex er stor.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex