Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex med en født i 2006, hun angrer. Jeg ga henne alkohol. Voldtok jeg henne? 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

jeg hadde sex med en 06'er og hun angrer det. og jeg ga henne alkohol. og nå alle vennene mine sprer ryktet. hva skal jeg gjøre. voldtok jeg henne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du har hatt sex med en jente som er født i 2006. Det vil si at jenta bare er 11 år gammel. Du sier at du ga henne alkohol, og at hun angrer. Videre spør du om du voldtok henne. 

Hvis jenta var ute av stand til å samtykke eller si nei, vil det regnes som voldtekt. Det vil si at dersom jenta var bevisstløs når dere hadde sex, eller at hun var så full at hun ikke var klar over hva som skjedde, regnes det som voldtekt. Det å ha sex med noen under 14 år, selv om det er frivillig, regnes uansett automatisk som voldtekt etter straffeloven.

Du er under den kriminelle lavalderen i Norge, som er 15 år. Det betyr at du ikke kan straffes selv om du har gjort noe ulovlig. Du kan likevel bli anmeldt for dette, og politiet vil da vurdere om de skal kontakte barnevernet. 

Jeg synes du bør snakke med jenta selv og høre hvordan hun opplevde situasjonen. Hvis hun har det vanskelig bør du gi henne råd om å snakke med en voksen person om det som har skjedd, for eksempel en lærer eller helsesøster. 

For ordens skyld vil jeg opplyse deg om at den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. I utgangspunktet er det straffbart å ha sex med noen under 16 år, uansett om dette var frivillig fra begges side. Du er selv 14 år, og er dermed under den seksuelle lavalderen.

Jeg legger ved noen artikler om seksuelle lavalder, så du kan lese mer om dette. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Den kriminelle lavalder

Ungdom arrester av politiet

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år. Personer under 15 år som begår kriminelle handlinger, kan ikke straffes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex