Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en merkelig fethis. Jeg blir kåt av naturen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en merkelig fethis. Jeg blir kåt av naturen. Rett bak huset våres er det en skog. Jeg pleier å gå litt inn i skogen, og ta av meg alle klærene. Så går jeg kanskje 15-20min lenger innover. For jeg blir veldig kåt av å være naken ute. Også har jeg ett fast sted jeg går til. Der er det et tre med en kvist på som jeg har spikka og pussa, så det ikke er noen spisse kanter på den. Den pleier jeg å sette meg på, så jeg får den i rumpa. Den er like tykk og lang som en agurk omtrent. Men pleier først å putte mose inni rumpa før jeg setter meg på kvisten. Mens jeg gjør dette tisser jeg og fingrer meg selv. Burde jeg få hjelp med dette? Eller kan jeg fortsette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er forskjellig hva man tenner seksuelt på og du tenner på naturen og de tingene du gjør. Det å like spesielle ting i forbindelse med sex, kalles for fetisjisme eller fetisj som det gjerne forkortes til. Seksuell fetisjisme forklares med at konkrete gjenstander, klær, handlinger, kroppsdeler eller ideer, som egentlig ikke har noe med sex å gjøre, men som blir tillagt en seksuell verdi. Alle mennesker har sine egne ting og situasjoner som tenner dem, men de som har en seksuell fetisj vil altså oppleve å tenne på ting som for andre ikke forbindes med noe seksuelt. Du tenner på naturen, være naken ute, putte mose og en kvist i rumpa, mens du fingrer og tisser. 
Men det er ikke lov på være naken der det kan være andre mennesker, altså i offentligheten. Det er heller ikke lov å gjøre seksuelle ting som å onanere, der det kan komme andre mennesker. 
Det er ikke bra å putte mose i rumpa. Det kan være bakterier på mosen og hvis du får en rift i slimhinnen i rumpa kan bakterier komme inn i blodsystemet Det kan være farlig!
Snart er det uansett for kaldt å være naken ute. Det du kan gjøre er å fantasere om å være ute og tenke at du gjør det du har gjort. Ingen har noe med hva man tenker på når man onanerer. Du kan fint sitte på do og tisse mens du fingrer. Om du får til å ha noe i rumpa samtidig, må du bare se om du klarer. Hvis du fører noe inn i rumpa må du utvide endetarmsåpningen forsiktig, og så bruke glidemiddel eller olje (uten tilsetning) på det du fører inn. Pass på at det du fører inn ikke glir fra deg, at det har en stoppe-plate, ellers kan det bli vanskelig å få ut.
For å utvide den seksuelle tenningen, kan du øve på å tenne på kanskje mer hensiktsmessige ting enn det å være ute naken og det du gjør? Seksuell tenningsmønster er som et språk. Det betyr at du har mulighet til å lære nye språk, tenne på noe som kanskje er lettere å ha sammen med en framtidig partner. Dette kan du øve på. 
Hvis du vil, kan du chatte med personell på ungdomsklinikken Sex og samfunn som ligger i Oslo, selv om du ikke bor i Oslo. Se til venstre på denne siden for å chatte. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fetisj

Par i senga med sokker og høye hæler (colourbox.com)

Må du ha eller gjøre noe spesielt for å bli kåt eller få orgasme? Noe som kanskje gjør at du føler deg litt spesiell eller annerledes? Å ha en fetisj er ikke alltid så enkelt, men heller ikke så uvanlig som mange tror.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex