Hopp til hovedinnholdet

Seksuell lavalder.  Litt vanskelig å forstå helt hva det betyr

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei ung! Er ofte innom hær og leser, å siden deres er veldig bra! Vet ikke om dere har flere til å besvare spørsmål i denne kategorien om sex, men ser noen ganger at det blir besvart forskjellig når det gjelder den seksuelle lavalder. I ett spørsmål ble det besvart at foreldre kan nekte ungen deres å ha sex om h*n er under 16, mens i ett annet ble det besvart at foreldre egentlig ikke kan nekte, men sette grenser som kan "hindre" litt. På ett spørsmål ble det å besvart at man ikke hadde lov. Jeg tenker det kan forvirre veldig mange, inkludert meg selv. Kunne dere ha skrevet en egen artikkel om det, hvis dere ikke allerede har? Isåfall gi litt eksempler i artikkelen på aldersforskjeller? Og kan foreldre anmelde selvom barnet ikke vil, hvis en 15 og 16 åring har sex, men begge parter ville?

SVAR

Besvart 27.09.2017 12:52:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

 

Les mer
attach_file

Sex og aldersgrenser

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

 

Les mer
account_circle