Hopp til hovedinnholdet

Diane piller og prevensjon.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er jente på 14år jeg har et problem å det er at jeg har mange kviser på ryggen ikke kult å gå på stranda og folke snur seg etter meg. Så hudlegen ga meg Tetracylin Arco, det hjalp men nå er vi tilbake sann som det var. Hudlegen sa at mest sannsynlig har bakteriene blitt resistens. Så jeg skal slutte med det å begynne på Diane i morgen i stede. Jeg har heldigvis ikke kviser i ansiktet jeg kan forestille meg hvordan jeg da hadde sett ut, da hadde jeg nok jeg ikke fått meg kjæreste han er like gammel som meg. Jeg tror nok vi kommer til å ha sex snart. Det er ting jeg ikke turte spørre om siden mamma var tilstede. Hvor lang tid tar det før Diane virker som prevensjon? Hvor sikker er Diane som prevensjon? Er det så sikkert at jeg ikke kan bli gravid selv om han ikke bruker kondom? Legen sa om jeg ville utsette mensen kan jeg gå til neste brett, hvor mange brett kan jeg ta etter hverandre? Jeg er redd for å hvordan han kan reagere når han ser min rygg noen tips der?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Diane er et hormonpreparat til behandling mot hudplager, der i blant kviser. Diane fungerer også som prevensjonsmiddel (p-piller) og gir god beskyttelse mot graviditet. Dersom du starter med Diane første dag mens, er den også sikker fra den dagen. Starter du med Diane senere, er de først sikre som et prevensjonsmiddel etter 7 døgn og dere må da bruke kondom i tillegg.

Diane blir ikke veldig ofte skrevet ut da det dessverre viser seg at det er en økt fare for blodpropp ved bruk av Diane. Dette antar jeg at legen din har snakket mye med deg om slik at du er klar over hvilke tegn du skal se etter for å eventuelt oppdage en blodpropp tidlig.

Med tanke på kvisene dine på ryggen, vil jeg ikke tro at dette kan være et problem for kjæresten din. Det er jo deg han har forelsket seg i og om kvisene får han til å reagere sier det mer om han enn om deg. Jeg tenker også at før dere har sex så er det jo fint å bli godt kjent med hverandre. Det er ikke forventet av en 14 års gammel jente at sex er det første som skjer. Så før den tid kommer, kan det jo være at Diane pillene hjelper og at hudproblemet ditt har blitt mindre. Ta tiden litt til hjelp her og kos deg med kjæresten din uten nødvendigvis ha sex med det første. Lykke til.


Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Føler du deg presset til å debutere seksuelt?

Kommenter gjerne under hva som bidrar til at du føler på dette presset.

Gå til vote

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex