Hopp til hovedinnholdet

Sannsynlighet for å få gonore hvis jeg har sex med en dame som har gonore?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei hvor stor sannsynlighet er det for å få gonore hvis jeg har sex med en dame som har gonore. Satte på kondom først og så fingret jeg henne, så hadde vi samleie og så tok jeg av kondomen med hånden jeg fingret henne med. Så gikk jeg og vasket hendene med vann og såpe. Så tok vi farvel og hun gikk. Jeg tok så en dusj og vasket penis med vann og intimsåpe. Resten av kroppen med vanlig såpe og vann. gir fingring stor fare for kjønnsykdommer? Damene trenger jo ofte det for å bli kåte og våte så de kan ha samleie i skjeden uten å bli sår der Kan vask beskytte litt mot gonore? vil sette meget pris på svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 20 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er vanskelig å sannsynlighets-beregne sjansen for at du kan ha fått gonoré. 
Sex og samfunn skriver blant annet dette om gonoré; "Gonoré skyldes en smittsom infeksjon med bakterien Neisseria gonorrhoeae. Smitteoverføring skjer ved direkte kontakt mellom en smittet og en frisk persons slimhinner ved samleie, både vaginalt og analt, eller ved oralsex. Man kan smittes indirekte via fingre når man beføler kjønnsorganene, eller via sexleketøy. Gonoré kan også smitte til hals. ...

De fleste som får smitte i penis (urinrør) får symptomer. Ved smitte i skjede får bare rundt halvparten symptomer. Smitte i hals og anus gir sjelden symptomer. Eventuelle plager merkes tidligst to til sju dager etter smittetidspunktet, men kan også komme senere. Det er derfor ikke alltid lett å beregne hvem som har smittet deg basert på når plagene startet.

Noen er smittet uten at de får noen symptomer. Smitten kan da videreføres uten at smittebæreren er klar over det. ...

Det kan ta opptil 14 dager fra du ble smittet med gonoré til det faktisk slår ut på en test. Testen kan bli positiv før det har gått 14 dager. Hvis du får en negativ test før det har gått 14 dager, anbefaler vi at du tar en ny test når det har gått 14 dager, for å være sikker."

Du kan teste deg etter 14 dager. Hvis du får noen tegn før det, kan du snakke med lege med en gang. Du kan snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Plikter og rettigheter - kjønnssykdom

To par bein i en seng

Gonoré, klamydia, hepatitt B og C, syfilis og hiv-infeksjon er definert som allmennfarlige smittsomme infeksjoner etter smittevernloven. Dette medfører en del plikter og rettigheter for lege og pasient.

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex