Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldrene mine nekte meg å ha sex?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Kan foreldrene mine nekte meg å ha sex? Foreldrene mine fikk greie på at jeg hadde samleie meg en fyr jeg kjenner som var litt eldre enn meg, han er 17 og jeg 14. Etter det får jeg ikke en gang lov til å dra til gutter, såvidt til byen, det syns jeg er litt overdrivelse. Jeg skjønner de blir litt overaska, og jeg vet jeg er under den seksuelle lavalderen, men kan de nekte meg å ha sex, når jeg selv er moden for alderen, tar vare på meg selv og bruker beskyttelse, er klar for det, og begge vil? hva er så "farlig" med å ha sex?

SVAR

Besvart 16.10.2017 17:06:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

 

Les mer
attach_file

Sex for første gang

Når er du klar for å ha sex for første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

 

Les mer
attach_file

Sett dine egne grenser

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

 

Les mer
attach_file

Kåthet, onanering og orgasme

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Når kåtheten øker, kan det øke nysgjerrigheten på sex.

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

 

Les mer
account_circle