Hopp til hovedinnholdet

Onanere. Hvordan stimulere klitoris?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Først vil jeg bare si at jeg er en kåt person. Jeg onanerer noen ganger i uken, ved å stimulere klitoris. Jeg har lyst å prøve litt nye ting, og teknikker fordi jeg begynner å bli litt lei av det jeg gjør. Jeg klarer ikke fingre. Jeg får ikke en gang 1 finger inn engang. For å være ærlig så vet jeg ikke helt sikkert om jeg tar fingeren inn på riktig sted en gang. Så det jeg lurer på, er om det er noen andre ting jeg kan gjøre for å oppleve nytelse - enn å stimulere klitoris ved å gni på den, eller å fingre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Onani er en fin måte å bli kjent med seg selv på!

Det beste svaret er å prøve deg frem til hva du synes er best. I tillegg til selve det tekniske med onaneringen, er det lurt å la fantasien få gi deg gode og opphissende tanker. Det er deiligst å onanere når du er kåt og klar for det.

Du kan bruke fingrene dine for å onanere og da gnir du klitoris og de indre kjønnsleppene forsiktig. Klitoris sitter ytterst foran urinåpningen som en liten tapp.

Det går også an å prøve dusjen til å onanere med. Da er det viktig at vannet ikke er for varmt. Underlivet ditt er svært følsomt, og det kan være veldig vondt med for varmt vann. Hvis du har en dusj hvor du kan skru av dusjhodet kan du prøve dette. Da kan du sette tommelen over slangen, og styre strålen slik at det treffer der det er best, og med passe styrke. Noen dusjer har jo også ulike innstillinger slik at strålene kan bli mer konsentrert, hardere, pulserende o.s.v.

Det er ulike måter å presse, gni eller massere klitoris og områdene rundt på slik at man får nytelse. Bruk fantasien for å finne ting eller måter å få dette til på. Bruk gjerne en krem eller glidekrem for å få det ekstra glatt og deilig.

Det går også an å legge dyna eller lignende mellom beina, og gni underlivet mot den. Det å lære seg å knipe og slappe av muskulaturen rundt skjeden kan også øke nytelsen i underlivet, og noen kan til og med klare å få en orgasme på denne måten.

Les gjerne artikkelen under for flere gode tips.

Vennlig hilsen Sexologisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spørsmål og svar
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spørsmål og svar