Hopp til hovedinnholdet

Jeg er kåt på læreren min, kan vi ha et seriøst forhold?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, læreren på 62 år gjør meg kåt, hanner gift og har 3 barn. Jeg går siste året på ungdomsskolen og er vanligvis ikke kår i det hele tatt. Er dette greit? Tror du vi kan ha et seriøst forhold?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15!

Takk for spørsmål.

Hva og hvem det er som gjør en kåt, er veldig mye forskjellig. Noen liker situasjoner, andre liker klær, mens andre liker noen som er eldre eller yngre enn en selv. I spørsmålet ditt, forteller du at du blir kåt av en lærer som er 62 år og at du er 15. Aldersforskjell i seg selv er ikke noe hinder for å kunne bli kjærester eller elskere, men det er andre forhold som gjør det vanskelig.

I Norge finnes det noen lover som sier noe om når en kan ha sex og med hvem. En av lovene handler om seksuell lavalder og sier at en person over 16 år ikke kan ha sex med noen som er yngre. For deg betyr det at selv om både du og læreren kunne tenke seg til å ha et forhold, så er det ikke tillatt ifølge loven. 

En annen ting er at lærere ikke kan ha noen form for seksuell kontakt med sine elever; dette er forbudt og kan ikke skje  - uavhengig av om dere begge synes det er i orden og fint. 

For deg betyr det at det ikke blir mulig å få til noe forhold med læreren du nå kjenner deg tiltrukket av. Men; det at du har blitt tiltrukket av en mann som er eldre enn deg, har gjort at du kjenner deg kåt og føler noe for en mann. Det betyr at det kan være flere menn som du kan bli interessert i - kanskje det er mulig å tenke seg at du kan finne en annen mann som du kan bli like interessert i når du blir litt eldre? 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex