Hopp til hovedinnholdet

Kan herpes virus type 1 bli til herpes virus type 2

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er 16år og har en kjæreste som får utbrudd av forkjølelsessår rundt leppa 1-2 ganger i året. Er dette forårsaket av Herpes Virus type 1? Og kan herpes virus type 1 bli til herpes virus type 2 (som gjør at man får blemmer i intimområdet). Jeg bekymrer meg for at han kan smitte meg ved munnsex slik at jeg får Herpes Virus 2. Jeg vet at meste parten av befolkningen har/har hatt herpes virus 1 fordi vi smitter hverandre når vi er små. Dette er informasjon jeg har funnet på nett, men finner ingen svar på om han kan smitte meg slik at jeg får herpes virus type 2.

SVAR

Besvart 13.11.2017 14:51:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

 

Les mer
attach_file

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

 

Les mer
account_circle