Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om herpes.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei jeg bruker noen fiktive navn her. hvis Per har herpes men som aldri har hatt utbrudd en eneste gang (og har ingen andre kjønnsykdommer) har samleie vaginalt ( ubeskyttet) med Kari som har herpes. Kari har ikke utbrudd når hun har samleie med Per og har ikke hatt utbrudd på en stund men pleier å ha smertefulle utbrudd av og til. er det mulig at Per kan få kraftigere og vondere herpes med utbrudd siden nå har hatt ubeskyttet samleie med en som har et alvorlig tilfelle av herpes? hvis man blir kjæreste med en som har alvorlig tilfelle av herpes og vil være så sikker som mulig selv om man bruker kondom. Hvor lenge bør man vente med å ha samleie etter at kjæresten har hatt utbrudd? En dag? Tre dager? En uke? Er det mulig å svare på det eller er det ikke noen forskning som kan svare på det.

SVAR

Besvart 15.11.2017 17:30:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

 

Les mer
attach_file

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

 

Les mer
attach_file

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

 

Les mer
account_circle