Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i læreren.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Er forelsket i læreren min vil se henne naken hun heter Elise og er nydelig kan jeg knulle henne

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt (15)

Takk for at du skriver til ung.no.

Mange ungdommer opplever å bli forelsket i læreren sin i den alderen du er nå. Disse følelsene kan være veldig sterke og oppta mye av tankene og drømmene dine. 

Dette er dessverre en forelskelse som det ikke kan bli noe mer av. Grunnen er at det er ulovlig for en lærer å utvikle et forhold til en elev. Læreren kan miste jobben, men også få fengselsstraff.

Det er også ulovlig fordi du er under 16 år, som er den seksuelle lavalderen.

Det klokeste du kan gjøre er å si til deg selv at dette kan aldri bli noe av. Si til deg selv at læreren din er pen, men at det ikke kan bli noe mer mellom dere. Det er rett og slett ulovlig. 

Kanskje er det noen søte og flotte personer på din alder rundt deg hvis du ser godt etter... Som kan ta fokuset litt bort fra læreren din også.

Det kan også være en idé snakke med helsesøster på skolen der du går, og forklare henne hvordan du føler det. Hun vil hjelpe og veilede deg. Det er fint å ha en voksenperson å snakke med om slike ting.

Jeg legger ved noen artikler som du også kan lese. Og selv om det er ulovlig for en lærer å ha et forhold med en elev, er det ikke ulovlig å være forelsket i læreren. Det er også veldig vanlig.

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex